امروزه افراد زیادی در سراسر جهان از طریق اینترنت کسب درامد میکنند و کسب و کارهای اینترنتی طرفداران زیادی پیداکرده است. هرکسی که ابزار اتصال به اینترنت را داشته باشد میتواند راه اندازی کسب و کار اینترنتی خود را استارت بزند. شما برای شروع تجارت آنلاین خود به تخصص خاصی نیاز نخواهید داشت و اصلا مهم نیست که شما چه مهارتهایی دارید و در کجا زندگی میکنید و یا چقدر سرمایه اولیه دارید؛ شما درهرصورت میتوانید باکمی ایده پردازی و برنامهریزی، کسب و کار اینترنتی خود را راهاندازی کنید.
اما برای شروع کسب و کار اینترنتی لازم است نکات مهمی را در نظر بگیرید تا بتوانید به بالاترین میزان فروش دستیابید. در این مقاله نکات مهمی را در مورد شروع تجارت آنلاین بررسی میکنیم با ما همراه باشید.
کسب و کار اینترنتی چیست؟
در واقع راه اندازی کسب و کار اینترنتی مدل پیشرفته و مدرن کسب و کارهای سنتی میباشند، یعنی هر آنچه قبلاً بهصورت حضوری و فیزیکی در فروشگاهها به فروش میرسید، اکنون با بهرهگیری از تکنولوژی اینترنت و با استفاده از روشهای نوین، بهصورت سادهتر و سریعتر در فضای مجازی به فروش میرسد.
یکی از ویژگیهای بارز کسب و کارهای آنلاین این است که برای شروع به سرمایه اولیه قابلتوجهی نیاز نخواهید داشت و شما حتی میتوانید محصولات دستساز یا اجناس دستدوم خود را بهصورت اینترنتی بفروشید و کسب درامد کنید.
ابزار مورد نیاز برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی
شما برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی موفق تنها به یک عدد کامپیوتر یا گوشی موبایل هوشمند نیاز دارید. برای شروع کافی است زمینه فعالیت خود را انتخاب کنید و برای آن یک صفحه در فضای اینترنت ایجاد نمایید.
این صفحه میتواند در اینستاگرام، فیسبوک، یوتیوب، تلگرام و یا یک وبسایت باشد. همچنین برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی نیازی به طی کردن مراحل قانونی و دریافت مجوز نیست. شما میتوانید با استفاده از دوربین تلفن همراه خود از محصولات و خدمات خود عکس و فیلم تهیه کرده و آنها را در فضای مجازی منتشر کنید و کاربران شبکههای اجتماعی را با محصولات و خدمات خود آشنا سازید.
و اما برای راه اندازی و شروع کسب و کار اینترنتی و ادامه فعالیت در فضای مجازی، مراحل مهمی وجود دارد که باید با برنامهریزی دقیق و آگاهی کامل آنها را انجام دهید.
مراحل مهم راهاندازی کسب و کار اینترنتی
۱- مرحله اول مشخص کردن ایدههای کسب و کار است. شما باید حوزه فعالیت خود را کاملاً مشخص سازید.
۲- مرحله دوم انتخاب نام برند و لوگوی مناسب است. نام تجاری و لوگوی محصولات شما تأثیر بسیار مهمی در موفقیت کسبوکارتان خواهد داشت زیرا شما بهوسیله نام تجاری و لوگو در فضای مجازی شناخته خواهید شد.
۳- مرحله بعدی شناخت بازار هدف و رقیبان است. برای موفقیت در هر کاری باید رقیبان مهم را که درزمینهٔ کاری شما فعالیت میکنند، بشناسید. شما باید از فعالیتهای رقبای خود و روشهای آنها برای ارائه محصولات و خدمات آگاهی داشته باشید.
۴- مرحله آخر ایجاد یک صفحه در فضای مجازی یا طراحی وبسایت است. اگر میخواهید یک کسب و کار اینترنتی حرفهای و موفق راهاندازی کنید، طراحی سایت کلید موفقیت شما خواهد بود.
یک وبسایت علاوه بر معرفی محصولات و خدمات شما، اعتبار شغل شما را به طرز چشمگیری افزایش میدهد. کاربران میتوانند با جستجوی نام تجاری شما در اینترنت مستقیماً به وبسایت شما هدایت شوند و از خدمات و محصولات شما استفاده نمایند.
در ادامه کسب و کارهای اینترنتی و سنتی را باهم مقایسه کرده و مزایای منحصربهفرد کسب و کار اینترنتی را عنوان میکنیم:
۱- معایب کسب و کارهای سنتی
- در کسب و کارهای سنتی همیشه باید اجناستان موجود باشند.
- همیشه باید در محل کار خود و خارج از منزل حضور داشته باشید.
- هرروز با افرادی مواجه میشوید که برای وقتگذرانی وارد فروشگاه شما میشوند.
- باید هزینههای برق، گاز، آب، عوارض شهرداری و … را بپردازید.
- در کسب و کار سنتی به سرمایه اولیه زیادی برای تهیه اجناس و اجاره ملک نیاز دارید.
- نگرانی در مورد امنیت کسبوکارتان همیشه وجود دارد.
- برای شروع و خاتمه فعالیت خود محدودیت زمانی خواهید داشت.
- در برخی از روزهای سال مثل وفات و عزاداریهای مجبور به تعطیلی کسبوکارتان هستید.
- در کسب و کارهای سنتی به تجربه زیادی درزمینهٔ فروش نیاز دارید.
۲- مزایای کسب و کار اینترنتی
- برای راهاندازی کسب و کار اینترنتی به مکان مشخصی نیاز ندارید.
- نیازی نیست اجناستان همیشه بهصورت عمده موجود باشند. در صورت دریافت سفارش میتوانید بهسادگی آنها را تهیه کنید.
- میتوانید بهصورت ۲۴ ساعته و حتی در روزهای تعطیل به تجارت خود بپردازید.
- نیازی نیست هرروز در محل کار حضور داشته باشید.
- بازدیدکنندگان شما در فضای مجازی هزاران برابر بیشتر خواهند بود.
- با استفاده از امکانات شگفتانگیز اینترنت میتوانید کسب و کار خود را بهسرعت ارتقا دهید.
- لازم نیست با مشتریها سروکله بزنید و فرایند خرید محصول برای شما بسیار راحت خواهد بود.
- کسب و کار شما امنیت بالایی خواهد داشت و درآمد شما مطمئن و پایدار خواهد بود.
- نیازی به پرداخت هزینههای اجاره ملک و پول برق و گاز و عوارض شهرداری نخواهید داشت.
- و…