ارز دیجیتال به نوعی از پول گفته میشود که فقط به صورت الکترونیک وجود دارد. این ارزها فاقد شکل ملموس پول یعنی سکه، اسکناس و چک هستند و از طریق استفاده از کدهای الکترونیک رمزنگاری شده در کامپیوتر، بین افراد مختلف منتقل میشود.پیش بینی میشود که با گسترش روزافزون استفاده از فناوری، استفاده از ارزهای دیجیتال رشد بیشتری داشته و کمکم جای پول ملموس را بگیرد. به همین دلیل دانستن اینکه ارز دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد ، دارای اهمیت است.در ادامه این مطلب با ارز دیجیتال، کاربردها و مخاطرات آن آشنا خواهیم شد.ارز دیجیتال گونهای از پول است که فاقد شکل ملموس و فیزیکی است
ارز های رمزنگاری شده
گسترش اشکال جدید فناوری امکان استفاده ایمن و بی نقص از ارز دیجیتال را فراهم آورده است. ارز دیجیتال با استفاده از فناوریهایی مثل تلفنهای هوشمند، برنامههای کاربردی و صرافیهایی که رمزنگاری آنلاین انجام میدهند، هر روز توسعه بیشتری پیدا میکنند.
ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده به گونهای از پولهای دیجیتال اطلاق میشود که امنیت آن با رمزنگاری پشتیبانی شده و امکان تقلب در آن از بین میرود. ارزهای دیجیتال رمزگذاری شده توسط شبکهای غیرمتمرکز مبتنی بر فناوری بلاکچین ایجاد میشوند.ویژگی قابل توجه ارزهای دیجیتال این است که توسط هیچ بانک مرکزی یا دولتی کنترل نمیشوند، و همین نکته باعث جلوگیری از مداخله یا دست کاری دولتها در این ارزها میشود.
برای این که بدانیم ارز دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد ، باید بدانیم که ارز دیجیتال همگام با تولد اینترنت وجود داشته و مراحل رشد را طی کرده است.هیچ دولت یا بانک مرکزی مدیریت و کنترل ارزهای دیجیتال رمزگذاری شده را در اختیار ندارد
ویژگیهای ارز های دیجیتال
ارزهای دیجیتال ویژگیهای متعددی را برای کاربرانشان فراهم میکنند، در زیر به برخی از این ویژگیها اشاره میکنیم:
- ارز دیجیتال معادل فیزیکی نداشته و فقط از طریق رایانه و تلفن همراه قابل دسترسی هستند، زیرا فقط به صورت الکترونیک وجود دارند
- از آن جایی که انتقال ارزهای دیجیتال به هیچ واسطهای برای تأیید و انتقال ارز نیاز ندارد، به همین دلیل معامله این ارزها هزینه خاصی نداشته و ارزانترین روش مبادله ارز است.
- ارزهای دیجیتال جزو ارزهای بدون پشتوانه (فیات) هستند، اما با این حال بر مبنای میزان استفاده افراد از آن ارز اعتبار مییابند و میتوان از آنها برای خرید کالا و همچنین پرداخت هزینهها استفاده کرد.
- ارزهای دیجیتال امکان محدودیت زمانی و مکانی نداشته و معاملات فوری و با پرداخت یکپارچه فراتر از مرزها را فراهم میکنند.دانستن ویژگیهای ارزهای دیجیتال ما را در پاسخ دادن به پرسش ارز دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد ؟ توانمند میکند.ارزهای دیجیتال محدودیت زمانی و مکانی برای نقل و انتقال ندارند
کاربردهای ارز های دیجیتال رمزنگاری شده
بیت کوین و سایر ارزهای رمز پایه مبتنی بر بلاکچین برای حفظ امنیت به روشهای رمزنگاری متکی هستند. رمزنگاری کمک میکند تا امنیت معاملات برای دو طرف معامله تضمین شود.علاوه بر این عملیات توسط یک مرجع مرکزی کنترل و اجرا نمیشود و همین سبب میشود که هزینه مضاعفی برای طرفین معامله پدید نیاید.
برخی از ارزهای دیجیتال توسعه یافته کاربرد مهم امضای دیجیتالی را در خود جایدادهاند که در فرایند تأیید معاملات نقش بسیار ارزشمندی را ایفا میکند.یکی دیگر از کاربردهای ارزهای دیجیتال این است که ارزش آن توسط بازار تعیین میشود و هیچ کس نمیتواند بر روی ارزش آن تأثیر بگذارد. به همین دلیل در آن رکود و تورم معنا ندارد.
کاربرد دیگر ارزهای دیجیتال این است که تصمیمات مهم و سرنوشت ساز در مورد این ارزها توسط جامعه استفاده کنندگان از آن، گرفته میشود.از جمله دیگر کاربردهای ارزهای دیجیتال این است که در استفاده از آن نیازی به ارائه اطلاعات شخصی افراد نیست.
مواردی که ذکر شد، بخشی از پاسخی است که در جواب سؤال ارز دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد ، بیان میشود.ارزش ارزهای دیجیتال توسط بازار تعیین میشوند و نه توسط بانکهای مرکزی
مخاطرات ارز های دیجیتال رمزنگاری شده
یکی از ویژگیهای ارزهای دیجیتال این است که به صورت غیرمتمرکز اداره میشوند و هیچ بانک مرکزی یا دولتی امکان کنترل کردن آن را ندارد. از دید عمده کاربران این به عنوان یک ویژگی مثبت تلقی میشود، ولی دولتها این ویژگی را به عنوان یک نکته منفی تلقی میکنند، چرا که عدم امکان ردیابی تراکنشها را سبب فراهم شدن امکان پولشویی میدانند.
مخاطره دیگری که در ارزهای دیجیتال وجود دارد این است که برای محاسبه رمزنگاری پیچیدهای که در این ارزهای دیجیتال وجود دارد، نیاز به حجم گستردهای پردازش وجود دارد که این کار توسط استخراج کنندگان انجام میپذیرد. دستگاههای استخراج مصرف بالایی داشته و همین مسئله موجب اتلاف زیاد انرژی است.
گستردگی انواع ارزهای دیجیتال و پیچیده بودن فرایند بهره گیری از آن سبب سخت بودن درک آن برای عموم مردم شده است. همین مسئله زمینه سوء استفاده و کلاهبرداری برای افرادی که آشنایی کافی با روش کار ارزهای دیجیتال را ندارند فراهم کرده است.
بنابراین برای دانستن اینکه ارز دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد ، باید به مخاطرات ارزهای دیجیتال هم توجه داشته باشیم. یکی از مخاطرات ارزهای دیجیتال مصرف بالای برق برای استخراج آن است
مقالات مرتبط :
- ارز دیجیتال اتریوم ، متفاوت ترین نوع ارز دیجیتال در جهان !
- ارز دیجیتال مهم بعد از بیت کوین ۱۰ (انواع ارز دیجیتال)
- ارز دیجیتال چیست ؟ (معرفی تمامی ویژگی ها و کاربرد ها)
ما را در اینستاگرام دنبال کنید