با توجه به گسترش اینترنت و افزایش راه اندازی کسب و کار اینترنتی ، شیوه ارائه خدمات بهصورت فریلنسینگ در ایران رواج پیداکرده و بر اساس آمار تنها در ۵ سال گذشته به میزان ۳۵% افزایش داشته است. انجام کارها به روش فریلنسینگ یا آزادکاری در سراسر جهان با استقبال مواجه شده و کسب و کارهای کوچک و بزرگ همکاری با فریلنسرها را بهطور چشمگیری افزایش دادهاند. اما فریلنسر چیست ؟
فریلنسر چیست ؟
بهطور خلاصه به شخصی میگویند آزادکار یا فریلنسر که بهصورت مستقل کار میکند و به کسبوکار خاصی وابسته نیست. بهطورمعمول فریلنسرها قراردادهای کاری بلندمدتی با هیچ موسسه و سازمانی ندارند و همکاری آنها با شرکتها و صاحبان مشاغل، تنها در حد پروژههای کاری مشخص است.
فریلنسینگ (freelancing) چیست؟
فریلنسینگ یا آزادکاری به معنای همکاری مستقل میباشد. در این روش همکاری، شخصی که دارای مهارتهای به خصوصی است، پروژهای را طبق توافق با کارفرما تحویل میگیرد و موظف است در مدتزمانی معین پروژه را انجام و به کارفرما تحویل دهد.
مهارت فریلنسر ها چیست ؟
برای فریلنسر شدن نیاز به مهارتهایی است که امروزه بیشتر کارفرمایان به آنها نیاز دارند. برخی از این مهارتها عبارتاند از:
- ترجمه
- برنامهنویسی
- طراحی گرافیک
- عکاسی و فیلمبرداری
- بازاریابی و روابط عمومی
- پشتیبانی مالی (مثلاً حسابداری)
- نگارش، ویرایش و تصحیح مقالات
- و…
همچنین بخوانید: مهارت های لازم برای فریلنسر شدن چیست ؟
مزایای فریلنسر شدن چیست ؟
فریلنسر شدن دارای مزایای بسیاری است که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم:
- مقرونبهصرفه است.
- شروع آن راحت و سریع است.
- تنوع کاری زیادی خواهید داشت.
- نیاز به سرمایهگذاریهای کلان ندارد.
- به کاری میپردازید که به آن علاقه دارید.
- زمان شروع و پایان کار دست خودتان است.
- میتوانید در خانه بمانید و کارتان را انجام دهید.
- و…
دانشجویان فریلنسر
امروزه دانشجویان یا فارغالتحصیلان رشتههای مختلف تمایل زیادی به فریلنسر شدن پیدا کردهاند. همچنین بسیاری از افرادی که به دلایل گوناگون شغل قبلی خود را از دست دادهاند، به فریلنسری رو آوردهاند، اما سؤال مهمی که وجود دارد این است که چطور میتوان فریلنسر شد؟ در ادامه این سؤال مهم را بررسی و به آن پاسخ میدهیم.
چطور فریلنسر شویم؟
فریلنسرهای موفق معمولاً در یک زمینه کاری دارای تخصص هستند و روزبهروز این تخصص را بهروزرسانی کرده و گسترش میدهند. برای کسب درآمد بیشتر از فریلنسری بهتر است که در حوزه تخصصهای خود نفر اول باشید. همچنین لازم است اصول کلیدی فریلنسر شدن را یاد گرفته و رعایت کنید. مهمترین اصول فریلنسر شدن عبارتاند از:
۱- تخصص و مهارت کافی
همانطور که گفتیم برای فریلنسر شدن به یک مهارت خاص نیاز دارید. از کارهایی که میتوانید انجام دهید یک لیست تهیهکرده و بر روی مهمترین آنها کارکنید تا تخصص کافی را به دست آورید. لازم نیست همه کارها را بلد باشید بلکه باید در یک زمینه مهارت و تجربه کافی را به دست آورید تا بتوانید تبدیل به یک فریلنسر موفق شوید.
۲- مدیریت زمان
همه ما میدانیم که برای موفقت در هر کاری، مدیریت زمان لازم و ضروری است. فریلنسر شدن هم مانند تمامی کارها نیاز به مدریت بهینه زمان دارد. اگر زمان خود را مدیریت نکنید ممکن است در تحویل پروژههای خود دچار تأخیر شده و کارفرما از همکاری با شما پشیمان شود.
۳- برنامهریزی و اولویتبندی
برای انجام پروژههای مختلف نیاز به برنامهریزی و اولویتبندی میباشد؛ بنابراین لازم است برای انجام پروژهها، یک جدول زمانبندی در نظر گرفته، کارها را اولویتبندی کنید و بر اساس برنامهای مشخص پیش بروید.
۴- نمونهی کارها
شما برای همکاری با شرکتها و مجموعههای مختلف باید نمونه کار ارائه دهید؛ مثلاً اگر کار شما به طراحی وبسایت مرتبط است، میبایست نمونههایی از سایتهای طراحیشده توسط خودتان را به کارفرما نشان دهید و یا اینکه نمونه کار خود را در شبکههای اجتماعی آپلود کنید تا کاربران با دیدن آنها، شما را دعوت به همکاری کنند.
۵- داشتن رزومه کاری
برای موفق شدن در فریلنسری نیاز به یک رزومه کاری خواهید داشت. برخی از سایتهای فریلنسری قسمتی را برای آپلود رزومه فریلنسرها در نظر گرفتهاند که با استفاده از آن میتوانید رزومه خود را در اختیار کارفرمایان مختلف گذاشته و نظر آنها را جلب کنید.
سخن پایانی درباره فریلنسر چیست ؟
فریلنسر چیست ؟ شخصی است که بهصورت مستقل با دیگر کسبوکارها همکاری میکند. برای این کار میتوانید به سایتهای فریلنسری مراجعه کرده و با توجه به مهارتها و تخصصهایتان، رزومه کاری خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. فریلنسر بودن دارای مزایای زیادی است.
بهعنوانمثال شما میتوانید به دور از رفتوآمدها و هیاهوی ادارهها و شرکتهای مختلف، در هر محیطی که دوست دارید به انجام کارتان بپردازید و از این راه درآمد چشمگیری به دست آورید.