در این مقاله میخواهیم درباره افرادی صحبت کنیم که فریلنسر (Freelancer) یا آزادکار (دورکار) نام دارند و مهارت های لازم برای فریلنسر شدن را بررسی کنیم. فریلنسینگ (Freelancing) در لغت به معنای آزادکاری و فریلنسر به شخصی گفته میشود که خود اشتغال بوده و لزوماً تعهد کاری بلند مدتی به شرکت یا مجموعهای خاص ندارد.
فریلنسینگ
اصطلاح فریلنسینگ بیشتر در حوزههای ادبی و علمی مورد استفاده قرار میگیرد و به عقیده برخی نظریه شناسان، اصطلاحی وابسته به دانش و فرهنگ است. نویسندگی، ویراستاری، هنرپیشگی، موسیقی، برنامهنویسی کامپیوتر، طراحی وب، مترجمی، تصویرگری، بازاریابی، تولید فیلم و محتوا و… همه از زمینه های مربوط به فریلنسینگ میباشند.
نحوه کار فریلنسرها
بعضی از فریلنسرها توسط شرکتها و مؤسسات به دیگران معرفی میشوند و برخی دیگر به صورت کاملاً مستقل، از طریق انجمنها و وب سایتهای معتبر، مشغول به فعالیت هستند، بنابراین نحوه همکاری فریلنسرها بسته به شرایط، بسیار متفاوت است، مثلاً بعضی از آنها خواهان قرارداد کاری و رسمی هستند، درحالی که عدهای دیگر بهصورت رایگان و به امید کسب شهرت کار میکنند.
همچنین بخوانید: فریلنسر چیست ؟
مهارت های لازم برای فریلنسر شدن چیست ؟
در مورد مهارتهایی که دارید فکر کنید. شاید شما یک نویسنده باشید یا یک عکاس، ریاضیدان، طراح وب، بازاریاب، دانشمند و یا حتی بافنده سبد! مطمئن باشید برای شما کار پیدا خواهد شد. کافی است که بدانید از چه کاری واقعاً لذت میبرید؟ نقاط قوت شما کجاست؟ از کلیه کارهایی که تصور میکنید توانایی انجامشان را دارید و میتوانید به وسیله آنها کسب درآمد کنید، یک فهرست تهیه کنید.
کمی بازار را ارزیابی کنید، جدا از اینکه هر مهارتی جایگاه خاص خود را دارد، شما باید به دنبال مهارتی باشید که در بازار بیشتر از همه خواهان دارد. برای فریلنسر شدن، توصیه ما به شما این است که به دنبال مهارتی باشید که مردم بیشتر برای آن پول پرداخت میکنند و قابلیت توسعه دادن در حوزه فعالیت شما را در آینده داشته باشد.
فریلنسر شدن به عنوان یک روش زندگی در سراسر جهان رو به رشد است و در حال حاضر روز به روز به تعداد فریلنسرهای دنیا افزوده میشود.
در ادامه مهارت های لازم برای فریلنسر شدن با بیشترین تقاضا بین کارفرمایان در سراسر دنیا را به شما معرفی میکنیم.
۱- دستیار مجازی (Virtual Assistant)
دستیار مجازی شخصی است که از مکانی دور، خدمات پشتیبانی را به مشاغل دیگر ارائه می دهد. دستیاران مجازی بهشدت مورد درخواست کارآفرینان و مشاغل آنلاینی هستند که به کمک نیاز دارند اما نمیخواهند کارمندی را به شرکت خود بیاورند.
۲- تولید کردن محتوا
تولید محتوا یکی از پرطرفدارترین مهارت های لازم برای فریلنسر شدن است. با توجه به رشد . راه اندازی کسب و کار اینترنتی، امروزه هر کسب و کاری برای بقا و رشد به تولید محتوای تخصصی و حرفهای نیاز دارد. نویسنده محتوا شخصی است که در تهیه محتوا برای وب سایت های مختلف تخصص دارد. هر وبسایت دارای مخاطب هدف خاص است و برای جذب مشتریان به مناسبترین مطالب نیازمند است. محتوا باید حاوی کلمات کلیدی باهدف بهبود سئو وب سایت باشد و مخاطب را بهخوبی جذب کند.
۳- طراحی
طراحی هنر ترکیب تصاویر،متن و سایر مطالب برای ایجاد محصولات نهایی است که یک پیام خاص را به مخاطب منتقل میکند. طراحی بیشترین تأثیر را در مخاطب میگذارد و معمولاً وب سایت ها و رسانههایی با طراحی ضعیف به سختی پیشرفت میکنند.
طراحی بازار بسیار گستردهای دارد و یکی از بهترین مهارت های لازم برای فریلنسر شدن است.
۴– خدمات مشتری
رضایت مشتری کلید طلایی موفقیت هر کسب و کاری است و برای اطمینان از چنین رضایتی، شرکتهایی وجود دارند که پشتیبانی ۲۴ ساعته ارائه میدهند. این بدان معناست که آنها همیشه به دنبال نمایندگان خدمات مشتریان هستند که مایل به کار در ساعت مختلف شبانهروزمیباشند، بنابراین اگر شما مایل به کار در طول شب و یا ساعتهای مختلف هستید، میتوانید برای فریلنسر شدن این شغل را انتخاب کنید.
به خاطر داشته باشید که خدمات مشتری نیاز به آموزشهای زیادی دارد و شما باید بفهمید که شرکت مورد نظرتان چهکاری انجام میدهد، چه محصولاتی را میفروشد و غیره.
۵- سئو
بهینه سازی موتور جستجو (سئو سایت) فرایند افزایش کیفیت و کمیت ترافیک سایت و افزایش دامنه وب سایت یا صفحه وب برای کاربران یک موتور جستجوگر وب است. هر وب سایت نیازمند سئو است و هرچه سئو قوی تر باشد پیشرفت وب سایت بیشتر میشود.
سئو فرایند بسیار پیچیدهای است و نیازمند دانش زیاد و به روزنگه داشتن آن دانش است. امروزه انواع کسب و کارهای اینترنتی و آنلاین در نبرد سئو هستند و این مهارت یکی از پر تقاضاترین مهارتها در حوزه وب است.
۶- برنامهنویسی و توسعه وب
با توجه به اینکه چقدر زندگی روزمره همه ما وابسته به اینترنت شده است، برنامهنویسی و توسعه وب به این زودیها از لیست مهارتهای پر تقاضا برای فریلنسر شدن، حذف نخواهد شد. برنامه نویسی و توسعه وب یکی از پویاترین مشاغل است و تقاضا برای به خدمت گرفتن برنامه نویسان بسیار زیاد است.
هر کاری که میتوانیم با موبایل یا کامپیوتر خود انجام دهیم توسط برنامه نویسان وب ساخته شده است. این شغل بدون شک پر تقاضاترین شغل در بین مهارت های لازم برای فریلنسر شدن است.
۷- بازاریابی شبکههای اجتماعی
بازاریابی شبکه های اجتماعی با استفاده از سیستم عاملهای رسانههای اجتماعی، برای ارتباط با مخاطبان و آشنایی بیشتر آنها با برندهای مختلف، افزایش فروش و ترافیک وب سایت است. این شغل شامل انتشار مطالب جالب در پروفایلهای رسانه های اجتماعی، گوش دادن و پاسخگویی به مخاطبان، تجزیه و تحلیل نتایج بازاریابی و اجرای تبلیغات در رسانه های اجتماعی است.
همچنین بخوانید: چگونه یک یوتیوبر موفق شویم؟
۸- علم دادهها (Data Science)
متخصصان علم دادهها وظایف مختلفی را انجام میدهند، از اولویت بندی دادههای خام برای تجزیه و تحلیل گرفته تا تجسم آنها برای پشتیبانی از تصمیمگیری در کسبوکار. این مهارت نیازمند دانش بالای ریاضی و علوم کامپیوتری است و بدون تردید همه کارفرمایان و کارآفرینان به یک مهندس داده Data نیاز دارند. اگر شما برای فریلنسر شدن دارای این مهارت شگفت انگیز هستید، فرصتهای شغلی زیادی برای شما وجود خواهد داشت.
۹- ترجمه
برای ناشران، شرکتهای تبلیغاتی و کسب و کارهای بینالمللی، محتوای بومی شده یکی از راههای مؤثر بازاریابی است. مترجمان مستقل میتوانند برای فریلنسر شدن بازار ترجمه را به دست بگیرند چرا که ترجمه مهارتی است که هر شرکتی به آن نیاز دارد.
۱۰- مدیریت پروژه
مدیریت پروژه استفاده از فرآیندها، روشها، مهارت ها و دانش و تجربه کافی برای دستیابی به اهداف خاص پروژه است. یک عامل کلیدی که مدیریت پروژه را از مدیریت کل متمایز میکند این است که مدیریت پروژه، برخلاف مدیریت که یک روند مداوم است، دارای اصل تحویل نهایی در یک بازه زمانی خاص با بودجه محدود میباشد، به همین دلیل یک مدیر حرفهای پروژه نیاز به طیف گسترده ای از مهارتها دارد که شامل مهارتهای فنی، مهارتهای مدیریت و آگاهی از کسبوکار و بازار است.
سخن پایانی درباره مهارت های لازم برای فریلنسر ها
اگر شما فریلنسر هستید یا قصد فریلنسر شدن دارید، داشتن یکی از مهارتهای ذکر شده به موفقیت و پیشرفت شما کمک فراوانی خواهد کرد.