اصطلاحات یوتیوب
امروزه با گسترش دنیای اینترنت، و بوجود آمدن رسانههای اجتماعی مختلف و متنوع، افراد زیادی به سمت این رسانهها روی آورده و حتی بسیاری از آنها از طریق آن کسب درآمد میکنند. این رسانهها به اندازهای محبوبیت پیدا کردهاند، که حتی افرادی برای مشهور شدن نیز به آنها روی میآورند و از لحاظ شهرت، در میان سلبریتیهای معروف قرار میگیرند. در این بین، میتوان گفت، یوتیوب معروفترین و پرکاربردترین رسانه اجتماعی حال حاضر است. اما قبل از اینکه بخواهید به آن وارد شوید، باید یکسری مطالب را بدانید. در این مقاله توضیحاتی در رابطه با خود رسانه یوتیوب و اصطلاحات یوتیوب که کاربرد زیادی هم دارند، میپردازیم.
درمورد اصطلاحات یوتیوب چه میدانید؟
همانطور که گفته شد، یوتیوب یک رسانه اجتماعی و در واقع یک سرویس اشتراک گذاری ویدیو است، که شما در آن میتوانید ویدیوهای مختلفی را ببینید و همچنین به اشتراک بگذارید. شما حتی میتوانید صفحه افراد معروف و محبوبتان را نیز در یوتیوب پیدا کنید. تقریبا هر ویدیویی که مدنظرتان باشد را در یوتیوب میتوانید تنها با جستجو کردن پیدا کنید. و یا یک صفحه و کانال شخصی یا عمومی ساخته، و خودتان ویدیوهای مختلفی را با افراد دیگر به اشتراک بگذارید. میتوانید در مورد ویدیوهایی که میبینید نظر بدهید و یا آنها را درست مثل اینستاگرام لایک کنید و صفحاتشان را دنبال کنید. نکته جالب یوتیوب این است که شما میتوانید با استفاده از همین اشتراک گذاری ویدیوها، درآمدهای بسیار بالایی کسب کنید. البته برای به درآمد رسیدن در یوتیوب باید ابتدا پنل درآمدزایی آن را باز کنید که شرایط خاص خود را دارد. به علاوه، برای رشد در یوتیوب، باید با اصطلاحات پرکاربرد آن نیز آشنا شوید. پس با ما همراه باشید.
با اصطلاحات یوتیوب آشنا شوید
در هر زمینهای که بخواهید وارد شوید، چه به عنوان مصرف کننده و چه تولید کننده، نیاز است که اصطلاحات کاربردی آن زمینه را بدانید. در یوتیوب هم برای استفاده از آن و یا اشتراک گذاری ویدیو و کسب درآمد دلاری از این رسانه محبوب، باید ابتدا اصطلاحات یوتیوب را بدانید.
-Monetize youtube:
زمانی که شما شرط درآمدزایی از یوتیوب، که شامل داشتن ۱۰۰۰ نفر مشترک یا سابسکرایبر و مجموع ۴۰۰۰ دقیقه بازدید کامل از ویدیوهایتان و همچنین فعالیت یکساله میباشد، را بدست آورید از این عبارت استفاده میشود و به طور کلی به معنای باز شدن پنل درآمدزایی شما در یوتیوب است. البته درصورتی که دچار تخلف شوید و یا به هر دلیل دیگری پنل درآمدزایی شما بسته شود، از اصطلاح De Monetize استفاده میشود.
–Youtuber:
این اصطلاح برای افرادی به کار میرود که در یوتیوب به صورت جدی مشغول فعالیت هستند و ویدیوهای زیادی را به اشتراک گذاشتهاند.
-Subscribe:
سابسکرایب را میتوان به عبارت فالو کردن در اینستاگرام تشبیه کرد. این عبارت به معنای دنبال کردن و یا مشترک شدن در یک کانال یوتیوبی است. و اصطلاحا به اشخاصی که یک کانال یوتیوبی را سابسکرایب و یا دنبال میکنند، سابسکرایبر یا Subscriber گفته میشود.
-Subjects:
این اصطلاح با معنای لغوی آن یکسان است و به معنای موضوعات است، موضوعاتی که شما برای ویدیوها و کانالتان در نظر گرفتهاید.
-Description:
دیسکریپشن یا همان شرح نویسی، شبیه به کپشن در اینستاگرام است. به معنای مطالبی است که شما در شرح ویدیو و یا کانال خود نوشتهاید تا دیگران با خواندن آنها در مورد آن ویدیو و کانال اطلاعاتی بدست آورند.
-Tag:
تگ یا کلمه کلیدی، یکی دیگر از اصطلاحات یوتیوب است، و به کلماتی گفته میشود که شما در شرح نویسی از آنها استفاده میکنید و به شما کمک میکنند تا سادهتر در موتور جستجوی یوتیوب و یا گوگل دیده شوید. برای مثال اگر شما کانالی در رابطه با آموزش زبان انگلیسی دارید، عبارت آموزش گرامر زبان میتواند یک تگ باشد که اشخاص با جستجوی آن، میتوانند کانال شما را نیز در لیست نتایج جستجوی خود ببینند.
-Title:
این اصطلاح به معنای عنوان میباشد و همانطور که از معنای آن پیداست، عنوان محتوایی است که شما در یوتیوب قرار میدهید.
-Thumbnails:
زمانی که شما میخواهید ویدیویی در یوتیوب قرار دهید، ابتدا باید یک تصویر پیش نمایش برای آن تعیین کنید تا کاربران زمانی که وارد صفحه شما میشوند، با دیدن این تصاویر پیش نمایش بر روی ویدیو یا در لیست پخش شما، متوجه محتوای کلی آن ویدیو بشوند. البته این تصاویر میتوانند نقش مهمی نیز در جذب کاربران به ویدیو شما بشوند.
-Copyright:
این اصطلاح برای قانون حق نشر و تکثیر بکار میرود. این قانون بیان میکند که هیچ شخصی نمیتواند بدون اجازه شخص دیگری، از محتوا و یا نام آن شخص در یوتیوب برای خود استفاده کند، و در صورتی که این عمل را انجام دهد، خلاف قانون بوده و با او برخورد میشود.
-Fair use:
از دیگر اصطلاحات یوتیوب است و به معنای استفاده منصفانه در قوانین کپی رایت یوتیوب است.
-MCN:
این عبارت مخفف Multi Channel Network است و اصطلاحا به شرکتهایی گفته میشود که به عنوان واسطه درآمد دلاری شما از یوتیوب را، با برداشتن درصدی مشخص، به حساب شما واریز میکنند. زیرا همانطور که میدانید بدلیل تحریمهای موجود برای ما ممکن نیست که مستقیما درآمدمان را دریافت کنیم.
-CPM:
این عبارت نیز مخفف Cost Per Mille بوده و به معنای میانگین مبلغی است که تبلیغ دهندگان به شما، جهت درج تبلیغاتشان در کانال و ویدیوهایتان به شما پرداخت میکنند.
-RPM:
مخفف Revenue Per Mille بوده و اصطلاحا برای میانگین مبلغی استفاده میشود که یوتیوب به ازای هر ۱۰۰۰ بازدید از ویدیوهایتان به شما پرداخت میکند.
-Watch Time:
مجموع زمانی که ویدیوهای شما مشاهده شدهاند، با این اصطلاح بیان میشود.
-Swift:
سوئیفت شبکه بین المللی بانکی مطمئن است که از طریق آن درآمد دلاری شما از یوتیوب واریز میشود و قابل دریافت است. البته لازم به ذکر است که این شبکه کشور ایران را تحریم کرده و به همین دلیل ما باید از راههای دیگری برای برداشت از آن، استفاده کنیم.
-Rank:
به معنای رتبه و مرتبه است و در واقع بیانگر رتبه شما در بین رقیبانتان در یوتیوب است.
-Time stamp:
به معنای روشی آسان جهت یافتن پاسخ در ویدیو است.
-Content Id:
یکی از اصطلاحات یوتیوب به معنای شناسه محتوایی است که قرار گرفته است.
-Hook:
این اصطلاح زمانی به کار برده میشود که شما بین ۱۰ الی ۱۵ ثانیه اول ویدیوتان، مخاطب خود را ترغیب به دیدن ادامه ویدیو و کانال خود کرده باشید.
-Watermark:
به معنای برچسب یا اصطلاحا لوگویی است که شما بر روی ویدیو خود قرار میدهید که مشخص کننده محتوای متعلق به شماست.
مقالات مرتبط :
- ۵ ترفند برای افزایش بازدید یوتیوب به صورت رایگان
- نحوه قرار دادن ویدیو یوتیوب در حالت لوپ و ایجاد لیست پخش
- چطور موزیک رایگان برای یوتیوب دانلود کنیم (معرفی ۶ سایت کاربردی)